İzleyiciler

21 Mayıs 2013 Salı

Kremalı Poğaça (tavsiye ederim)

Kremali Pogaça Tarifi

 Hamuru için:

...
1 su bardagi sut
2 yumurta beyazi (yumurtanin sarilari kremada kullanilacak)
Yarim çay bardagi toz seker
1 çay kasigi tuz
2 yemek kasigi eritilmis tereyag
30 gr.yas maya
1 paket vanilya
Alabildigi kadar un (yaklasik 500 gr. )

Kremasi için:

1 su bardagi sut
2 yumurta sarisi
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
2 paket vanilya
Yarim çay bardagi toz seker

Uzeri için:

1 adet yumurta sarisi

Kremali Pogaça Yapılışı :

Oncelikle hamur malzemelerimizle ele yapismayan yumusak bir hamur yogurup,1 saat dinlenmeye birakiyoruz.
Krema malzemelerimizin hepsini kuçuk bir tencereye koyup,ocaga aliyoruz.Devamli karistirarak koyu bir puding elde edene kadar pisiriyoruz.Ocaktan alip sogumaya birakiyoruz.Yuz tutmamasi için arada bir karistiralim.
Hamurumuzu esit bezelere ayiralim(yaklasik 16-18 adet çikiyor)
Bezelerimizi oval sekilde elimizle açalim, içine bir tatli kasigi krema koyarak resimde goruldugu gibi sekil verelim.
Pisirecegimiz tepsiye dizip,uzerine yumurta sarisi surulim.Elinizde varsa kristal seker serpistirerek onceden isitilmis 200° firinda 15-20 dakika pisirelim.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder