İzleyiciler

21 Mayıs 2013 Salı

Gül Seklinde Güzelmi Güzel Kurabiyeler

 
 
Malzemeler:

225 gr tereyağı (oda ısısında)
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
...
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
4-5 damla acı badem aroması (miktarı isteğe bağlı)
2 su bardağı+4 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
4-5 damla çilek aroması
Pembe gıda boyası
4 yemek kaşığı kakao

Fırını 205 dereceye ayarlayın.
Tereyağı, şeker, yumurta ve vanilya ve acı badem özünü mikserde yüksek hız ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, kabın tabanında tortu kalmamasına dikkat edin, homojen bir karışım elde etmelisiniz.
Daha düşük hızda çırparak elenmiş un ve tuzu azar azar ekleyin.
Sıkma torbasına 1M veya 2D uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın, 5-8 dakika pişirin.
Çilekli kurabiyeler için: Vanilya özütü yerine çilek aroması koyun ve gıda boyası ile renklendirin.
Çikolatalı kurabiyeler için: 4 yemek kaşığı un yerine, 4 yemek kaşığı kakao ekleyin, acı badem aroması kullanmayın.
Soğuduktan sonra aralalarına krema sürerek servise hazırlayabilirsiniz.
Krema için:

172 gr tereyağı
220 gr pudra şekeri
1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı:

Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar yüksek devirde çırpın, istediğiniz aromayı veya renklendiriciyi ilave edebilirsiniz, ilavelerden sonra kurabiyelerin arasına sürülecek kıvama getirmek için pudra şekeri veya süt ekleyebilirsiniz.
 
AFİYET OLSUNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder