İzleyiciler

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta

 
 
Malzemeler
 
           Keki için                  
5 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
 
Kreması için:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı margarin
50 gr rendelenmiş beyaz çikolata
7-8 adet çilek
2-3 yemek kaşığı çikolata sosu
 
YAPILIŞI:
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.
      Bir kapta yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın.
      Yumurtalara elediğiniz karışımı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
      Keki yağlayıp unladığınız tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
      Kreması için tencerede yumurta ile şekeri iyice karıştırın, ardından un ve süt ekleyip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
      Piştikten sonra ocaktan alıp içine rendelenmiş beyaz çikolata, margarin ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
      Çilekleri yıkayıp küçük parçalara bölün.
      Keki bir tabağa alıp içine hazırladığınız kremayı sürün, üzerine dilimlediğiniz çilekleri serpiştirin ve keki rulo şeklinde sarın.
      Kekin üzerini çikolata sosuyla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUNN... :)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder