İzleyiciler

21 Nisan 2013 Pazar

Soğan kızartması

 
 
MALZEMELER:

* 1st yumurta
* 1 su bardağı süt
*  su bardağı un
 * 1 su bardağı galeta unu
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu veya sarımsak
 * 2 soğan - Büyük boy
 *Yağ

Hazırlanışı:

 Keskin bir bıçak kullanarak 4 parçaya bölün soğanları ve her parçayı yavaşça çiçek gibi açın galeta ununa batırın aralarına iyice yerleştirin daha sonra süt yumurta ve unu bi kap da  karıştırın soğanı içine atın biraz bekletin

 Bir tencerede yağınızı ısıtın yağ soğanın boyunu geçsin ki soğan çiçek gibi açılabilsin, iki tarafı da çevirerek kızarttıktan sonra tabağınıza alın
Seçtiğiniz sosu (ekşi krema, hardal, ketçap, mayonez) ile servis yapın.
AFİYET OLSUN...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder