İzleyiciler

25 Nisan 2013 Perşembe

Renkli Kat Kat Patates Salatası

 
 

RENKLİ PATATES SALATASI
 Malzemeler;
1.kat için;
patates, sıvıyağ, beyaz peynir, karabiber, pul biber, kimyon, tuz
2.kat için;
... patates, sıvıyağ, yeşil soğan, maydanoz,tuz
3. kat için;
patates, havuç, tuz, sarmısak
üzeri için;
mayonez, sıvıyağ, haşlanmış yumurta
 Yapışılı;
Patatesleri haşlayın. (haşladığınız suya bir kaşık sirke katarsanız, patatesler daha lezzetli ve sarı renkli olur.) Birinci kat için, haşladığınız patatesleri 1/3'nün kabuklarını soyup, çatalla ezin. Havuçları rendeleyip, bir tavada çok az sıvıyağda sarmısak ile soteleyin. Patates, ve havuçlara tuz ekleyip karıştırın. Streç flim ile kapladığınız kek kalıbına döküp, kaşığın tersi ile düzeltin. İkinci kat için, haşladığınız patateslerin 1/3'nü çatalla ezin. Maydanoz ve yeşil soğanı minik minik doğrayın. Patates ve doğranmış yeşilliklere tuz ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Kek kalıbına boşaltın, yayıp düzeltin. Üçüncü katı için, kalan patatesleri çatalla ezin. Sıvıyağ, ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp, düzeltin. En az iki saat bekletip, servis tabağına ters çevirin. (bir gün önceden de yapabilirsiniz) Bir kasede mayonez ve sıvıyağı çırpın. Salatanın üzerinde gezdirin. Haşlanmış yumurtayı rendeyip süsleyin.
afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder