İzleyiciler

21 Nisan 2013 Pazar

Dantel Krep Tarifi


 
DANTEL KREP

 Malzemeler :
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağından biraz az un
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* pişirmek için margarin
 
Yapılışı:
 Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder