İzleyiciler

28 Nisan 2013 Pazar

Yemek süslemesi :)

 Yemek sülemeside ayrı bi sanat doğrusu güzel servis özenilmiş bi yemek herzaman kendinizi ve servis etiğiniz insanları önemsediğiniz anlamına gelir, sadece yemek hazırlamamak lazım hani sevgimi kattım derler ya göstermeli sevgimizi..
karşıma çıkan güze süslemelerden paylaşmak istedim ince fikir var bunlarda yüksek dozda:)) gül desenli milföyü kısa süre içinde deneyip sizinle paylaşıcamm:)
 
 
 
 

 
 







25 Nisan 2013 Perşembe

Kolay Pekmezli Tatlı


 
PEKMEZLİ TATLI
Malzemeler:
Süt 1 su bardağı
*Pekmez 1 su bardağı
*Un 3 çorba kaşığı
... *Tarçın 1 tatlı kaşığı
*Yenibahar 1 tatlı kaşığı
*Fındık 200 gram iri kıyılmış
Yapılışı:
Fındık haricindeki malzemelerin tümünü bir tencereye koyup iyice özleşene kadar karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İri kıyılmış fındığı da ekleyerek karıştırın. Seçtiğininiz bir cam kabı hafifçe ıslatın ve tatlıyı üzerine yayın, buzdolabında 3-4 saat soğuttuktan sonra dilimleyin ve servis yapın.


Pudingli Kolay Etimek Tatlısı



ETİMEK TATLISI

Malzemeler:

- Bir buçuk bardak şeker
- Bir paket etimek
... - İki bardak su
- Bir paket muzlu puding
- Puding için Yedi yüz elli ml süt
- Bir paket kremşanti
- Kremşanti için bir bardak soğuk süt
Etimek Tatlısının
Yapılışı:
İki bardak suyla bir buçuk bardak şeker bir ocağa koyulu şeker eriyinceye dek kaynatılır.
Elimizdeki etimekler kare şeklindeki camdan bir kaba tek sıra şeklinde dizilir. Kaynattığımız şerbetle etimekler güzelce ıslatılır.
Yedi yüz elli ml sütün içine bir paket muzlu puding koyulur, kaynayıncaya dek pişirilir. Bir bardak soğuk sütün içine bir paket kremşanti katılır. Blendır aracılığıyla kabarıncaya dek iyice çırpılır.
Yaptığımız pudingle hazırlanan kremşanti karıştırılarak etimeklerin üzerine aktarılır.
Tüm bu işlemlerden sonra tatlımızın üzeri nar ya da mevsim meyveleri ile, cevizler fındıklarla arzuya göre süslenir.
Afiyet olsun.


Renkli Kat Kat Patates Salatası

 
 

RENKLİ PATATES SALATASI
 Malzemeler;
1.kat için;
patates, sıvıyağ, beyaz peynir, karabiber, pul biber, kimyon, tuz
2.kat için;
... patates, sıvıyağ, yeşil soğan, maydanoz,tuz
3. kat için;
patates, havuç, tuz, sarmısak
üzeri için;
mayonez, sıvıyağ, haşlanmış yumurta
 Yapışılı;
Patatesleri haşlayın. (haşladığınız suya bir kaşık sirke katarsanız, patatesler daha lezzetli ve sarı renkli olur.) Birinci kat için, haşladığınız patatesleri 1/3'nün kabuklarını soyup, çatalla ezin. Havuçları rendeleyip, bir tavada çok az sıvıyağda sarmısak ile soteleyin. Patates, ve havuçlara tuz ekleyip karıştırın. Streç flim ile kapladığınız kek kalıbına döküp, kaşığın tersi ile düzeltin. İkinci kat için, haşladığınız patateslerin 1/3'nü çatalla ezin. Maydanoz ve yeşil soğanı minik minik doğrayın. Patates ve doğranmış yeşilliklere tuz ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Kek kalıbına boşaltın, yayıp düzeltin. Üçüncü katı için, kalan patatesleri çatalla ezin. Sıvıyağ, ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp, düzeltin. En az iki saat bekletip, servis tabağına ters çevirin. (bir gün önceden de yapabilirsiniz) Bir kasede mayonez ve sıvıyağı çırpın. Salatanın üzerinde gezdirin. Haşlanmış yumurtayı rendeyip süsleyin.
afiyet olsun...





21 Nisan 2013 Pazar

Rulo Patates Salatası

 
 
 
Rulo Salata

 Malzemeler;
5-6 haşlanmış patates
1 küçük kavanoz garnitür
1 kase yoğurt(süzmede olabilir)
... 3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarmısak-tuz-dereotu
Yapılışı;
haşlanmış patatesleri püre haline getirip streç film üzerine 1cm kalınlığında dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak serin.üzerine bir kasede hazırladığımız yoğurt, mayonez ve sarımsak karışımının bir kısmını(yarısı üzerine)dökün dere otunu ve garnitürü üzerine serin streç film yardımı ile rulo yapım buz dolabında 1saat bekletin sonra çıkartıp üzerine ayırdığımız yoğurtlu karışımı patates rulomuzun her yerine sürün üzerini de istediğiniz gibi süsleyin.
AFİYET OLSUN...

 

Dantel Krep Tarifi


 
DANTEL KREP

 Malzemeler :
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağından biraz az un
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* pişirmek için margarin
 
Yapılışı:
 Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.
afiyet olsun:)

Soğan kızartması

 
 
MALZEMELER:

* 1st yumurta
* 1 su bardağı süt
*  su bardağı un
 * 1 su bardağı galeta unu
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu veya sarımsak
 * 2 soğan - Büyük boy
 *Yağ

Hazırlanışı:

 Keskin bir bıçak kullanarak 4 parçaya bölün soğanları ve her parçayı yavaşça çiçek gibi açın galeta ununa batırın aralarına iyice yerleştirin daha sonra süt yumurta ve unu bi kap da  karıştırın soğanı içine atın biraz bekletin

 Bir tencerede yağınızı ısıtın yağ soğanın boyunu geçsin ki soğan çiçek gibi açılabilsin, iki tarafı da çevirerek kızarttıktan sonra tabağınıza alın
Seçtiğiniz sosu (ekşi krema, hardal, ketçap, mayonez) ile servis yapın.
AFİYET OLSUN...
 
 

6 Nisan 2013 Cumartesi

Yalancı Tavuk Göğsü Rulosu


Malzemeleri:
•1lt süt
... •1 su bardağı un
•1,5 su bardağı şeker
•2yemek kaşığı tereyağı
•vanilya
•1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
1.Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne 1 su bardağı hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun.
2.Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır) Mevsim meyveleriyle servis yapın..

Patates köftesi enfess:)

 
 
MALZEMELER :

* 6 orta büyüklükte patates
* 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
* 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr)
* Yarım demet maydanoz
* 2 – 3 çorba kaşığı un
* Tuz ve karabiber
* Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı




Patates Köftesi Tarifi

 Patatesler haşlanıp rendelenir.Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur.
 Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık gibi açılır,içine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir. Önce una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batmlıp kızgın yağda pembe kızartılır. Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.

NOT :

 Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabib​er karışımı.)